Is uw huis gebouwd voor 1994? Dan is de kans aanwezig dat er asbest in de bouwmaterialen is verwerkt. Asbest is al meer dan 25 jaar verboden, maar oudere huizen kunnen deze kankerverwekkende stof wel bevatten. Asbest is pas schadelijke als de stof beschadigt raakt, dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens een verbouwing. Een vermoeden van asbest in huis? Dan is het verstandig om een asbestonderzoek uit te laten voeren.

Wij, van Gaertner Milieutechniek, helpen u graag bij een vermoeden van asbest in huis. Allereerst doen wij een asbestinventarisatie en geven we advies over het verwijderen van deze schadelijke stof, vervolgens brengen wij de asbestsanering kosten in kaart en geven wij informatie over de gezondheidsrisico’s.

Meer weten? Lees verder voor meer informatie over asbest in huis.

Asbest in huis herkennen

Asbest herkennen met het blote oog is erg lastig. Zelfs wij als ervaren asbestsaneerders hebben daar nog wel eens moeite mee. Asbest kan je het beste herkennen aan de vezelachtige structuur, echter is deze structuur past zichtbaar als het materiaal beschadigt is. Op dit moment is de schadelijke stof ook kankerverwekkend.

Om zeker te weten of je asbest in huis hebt kan je het beste een asbestinventarisatie laten uitvoeren. Zo’n onderzoek brengt kosten met zich mee, maar als je tijdens het verbouwen asbest ontdekt dan heb je een groter probleem. Gaat u een huis verbouwen dat gebouwd is voor het jaar 1994 en heb je een vermoeden van asbest? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren door een specialist!

Wat te doen bij asbest in uw woning?

Als de vezels van de asbest in huis onbeschadigd zijn en het materiaal nog stevig vastzit, dan kan het soms beter zijn om het te laten zitten. In dit geval moet er een asbestbeheerplan worden geschreven. Dit kunnen wij voor u doen. Dit beheerplan zorgt ervoor dat de situatie ook in de toekomst veilig blijft.

Asbest in huis laten verwijderen

Bij asbest in huis kunt u het beste kiezen voor het laten saneren. Beschadigt asbest kan enorm schadelijk voor uw gezondheid zijn, waardoor het maar beter uit uw woning verwijderd kan zijn. Wij zijn een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf en helpen u graag bij het verwijderen van asbest. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN