Is je woning of bedrijfspand voor 1994 gebouwd? Dan is de kans aanwezig dat er asbest in het dakbeschot verwerkt zit. Als het dakbeschot van je woning of bedrijfspand daadwerkelijk asbesthoudend is, dan moet de asbest bij het renoveren of slopen verwijderd worden door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Hoe gaat het asbest dakbeschot verwijderen in zijn werk? Hoe herken je asbest? En wat kost het saneren? Lees verder voor meer informatie.

Asbesthoudend dakbeschot herkennen

Zelf asbest herkennen is erg lastig. Asbest heeft een witte, blauwe of bruine kleur, maar de producten waarin asbest verwerkt zit kunnen allerlei kleuren hebben. Is het bouwjaar van je woning of bedrijfspand voor 1994? Dan moet je er rekening mee houden dat er wellicht asbest verwerkt is in je dakbeschot. Als je de aanwezigheid van asbest zeker wilt weten dan kun je door ons en asbestinventarisatie laten uitvoeren.

Wat kost het verwijderen van een asbest dakbeschot?

De kosten van asbestsanering zijn enorm afhankelijk van een aantal factoren. Als je asbest wilt laten verwijderen dan wordt er gestart met een asbestinventarisatie. Hierbij wordt er door middel van monstername en materiaalanalyse vastgesteld in welke risicoklasse het materiaal verwijdert dient te worden. Pas na deze asbestinventarisatie op locatie kunnen we een offerte op maat opstellen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het verwijderen van het dakbeschot.

Hoe wordt een asbest dakbeschot gesaneerd?

Een asbesthoudend dakbeschot wordt door onze ervaren saneerders met uiterste zorg verwijderd. De tengels en de panlatten van het dakbeschot worden systematisch verwijderd. Het systematisch verwijderen zorgt ervoor dat het asbestmateriaal zo min mogelijk wordt beschadigd. De asbesthoudende materialen worden verzameld in een container die is voorzien van een container bag, waardoor de container goed wordt afgesloten. Na het saneren worden de asbesthoudende materialen vervoert en gestort op de aangewezen stortplaats.

Na het afvoeren van de asbesthoudende materialen kan de schoonmaak beginnen. De onderliggende constructie, ruimte of plafonds worden schoongemaakt. Dit doen wij door grondig stof te zuigen en alles af te nemen met een vochtige doek. Deze nauwkeurige schoonmaak zorgt ervoor dat er geen asbestvezel meer aanwezig is in je woning of bedrijfspand.

Asbest dakbeschot sanering aanvragen

Vermoed je dat er asbest aanwezig is in je dakbeschot? En wil je binnenkort gaan renoveren of slopen? Dan is het nodig om de asbesthoudende materialen te laten verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Wij staan altijd voor je klaar en geven je graag meer informatie over asbestsanering. Bel gerust naar 06-18853892 of stuur ons een mail.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN