Toen er nog niets bekend was over de eventuele gevaren van asbest werd asbest erg veel gebruikt. Met de kennis van nu weten we beter: het materiaal asbest kan ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken zoals longkanker en longemfyseem. Gelukkig is het gebruik van asbest sinds 1993 verboden en kan het tegenwoordig veilig verwijderd worden door specialisten. In deze blog gaan we dieper in op chrysotiel.

Chrysotiel asbest

Chrysotiel is een asbestsoort dat veel gebruikt voor het isoleren van woningen. . Met chrysotiel (CAS-nummer 12001-29-5) wordt voornamelijk wit asbest bedoeld. Toen asbest nog werd geproduceerd omvatte chrysotiel ongeveer 95% van de totale wereldproductie. Wit asbest werd in de hoogtijdagen erg veel gebruikt.

Chrysotiel is deze enige asbestsoort met vezels in de vorm van serpentijn, een ander soort mineraal met gekrulde vezels. Andere asbestsoorten hebben vaak rechte vezels. Het schijnt dat deze gekrulde vezels iets minder schadelijk zijn dan rechte vezels. Toch blijft het uiteraard ontzettend goed oppassen met asbest om ernstige gezondheidsrisico’s te voorkomen. Elke vorm van asbest is namelijk kankerbevorderend. Daarom is ons advies om zo voorzichtig mogelijk te zijn bij de aanwezigheid van asbest. Heeft u een vermoeden van aanwezige asbest? Dan adviseren wij om een asbestinventarisatierapport aan te vragen!

Chrysotiel laten saneren

Zoals bij elke asbestsoort is het ook bij chrysotiel belangrijk dat het verwijderen op een veilige manier gebeurd. Om te voorkomen dat er schadelijke vezels in de lucht komen is het van belang om voorzichtig het asbest onbeschadigd te saneren. Het beste kunt u een professioneel asbestsaneringsbedrijf inschakelen. Niet voor niets werken onze specialisten altijd zeer secuur. Daarnaast beschikken wij over de juiste bescherming en specialistisch gereedschap om de asbest veilig te saneren. Heeft u een vermoeden dat u chrysotiel in uw woning heeft? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij de asbest veilig kunnen verwijderen!

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN