Wilt u een asbestinventarisatierapport aanvragen? Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een asbest inventarisatie. Bij asbestsanering wordt er altijd begonnen met opstellen van een asbestinventarisatierapport. Zonder dit rapport mag asbest niet verwijdert worden. Meer informatie over een asbestinventarisatierapport? Lees verder voor meer informatie.

Wat is asbest?

Asbest werd tot 1995 veel gebruikt in de bouw, vooral voor de isolatie van schuren en woningen. Ook werd de schadelijke stof verwerkt in andere materialen, waaronder dakbedekking, gevelbekleding, vensterbanken, leidingwerk, vloerbedekkingen en nog veel meer. Men wist nog niet dat asbest bij beschadiging enorm schadelijk voor de volksgezondheid kan zijn. Zo kan asbest onder andere kanker veroorzaken. Sinds 1995 is het gebruik van asbest verboden.

Wat is een asbestinventarisatierapport?

Aan de hand van een asbestonderzoek naar de hoeveelheid en het soort asbest stellen wij een asbestinventarisatierapport op. Tijdens het onderzoeken wordt er gekeken naar het soort asbest, de plek en de hoeveelheid. Onze specialisten onderzoeken de situatie en stellen vervolgens een asbestinventarisatierapport op. Bij het verwijderen van asbest is het verplicht om te beschikken over een asbestinventarisatierapport. Wanneer u bij de gemeente een sloopmelding van asbest doet wordt er om een asbestinventarisatierapport gevraagd.

Verschillende soorten asbestinventarisaties

Er zijn drie verschillende soorten asbestinventarisaties. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet.

  • Type 0: Tijdens deze inventarisatie wordt er visueel beoordeeld of er asbestverdachte aanwezig zijn. Soms is asbest direct waarneembaar, maar het resultaat van dit onderzoek mag niet gebruikt worden voor het aanvragen van een sloopvergunning voor het saneren van asbest.
  • Type A: Bij dit onderzoek wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van (zichtbaar) asbesthoudende materialen.
  • Type B: Als er bij een “Type A” inventarisatie wordt vermoed dat er asbest aanwezig is, maar dit niet zichtbaar is, dan moet dit onderzoek worden uitgevoerd. Bij deze inventarisatie zal een destructief onderzoek uitgevoerd moeten worden.

Vraag direct een asbestinventarisatierapport aan

Wilt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren? Maak direct online een afspraak. Wij beschikken over de juiste certificaten en ervaring om een asbestinventarisatie uit te voeren. Vervolgens stellen wij een uitgebreid asbestinventarisatierapport op, waarmee een sloopvergunning voor het verwijderen van asbest aangevraagd kan worden. Vragen over asbestsanering of het laten maken van een asbestinventarisatie? Bel ons gerust via 06-18853892 of vraag direct een offerte aan.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN