Als particulier is het mogelijk om zelf asbest te verwijderen als het om een oppervlakte kleiner dan 35 m2 gaat en het hechtgebonden is. Daarnaast moet je gegarandeerd het asbest onbeschadigd kunnen verwijderen en afvoeren. Zelf asbest verwijderen is misschien de voordeligste optie, maar niet de veiligste. Het beste kan je een asbestsaneringsbedrijf inschakelen die ook het afvoeren van de asbest regelt. Kies je ervoor om toch zelf asbest te verwijderen, dan vertellen we hieronder meer over asbest afvoeren.

Waar kan je asbest storten?

Voordat je start met het zelf verwijderen van de asbest is het verstandig om bij de gemeente te informeren hoe je er vanaf komt. Je mag zelf asbest verwijderen als het hechtgebonden is en als het om minder dan 35 vierkante meter gaat. Verder moet de asbest ook intact blijven om te voorkomen dat er schadelijke vezels vrijkomen.

Bij vrijwel elke gemeente in Nederland is het mogelijk om asbest te storten bij de milieustraat. Het storten van asbest bij de milieustraat is gratis om te voorkomen dat mensen illegaal gaan storten of bij het grofvuil afgeven. Dit is natuurlijk streng verboden. Bij sommige gemeenten in Nederland moet er wel betaald worden voor het afvoeren van asbest als particulier. Wil je de exacte kosten voor asbest afvoeren weten? Informeer dan bij de gemeente.

Asbest kan schadelijke gevolgen hebben voor onze gezondheid. Door het vrijkomen van asbestvezels kunnen asbestziekten ontstaan. Juist omdat asbest zo gevaarlijk is voor de volksgezondheid is het enorm belangrijk om het materiaal op de juiste manier af te voeren. Breng daarom asbest altijd naar de milieustraat.

Zelf asbest verwijderen is gevaarlijk

Voor particulieren is het onder bepaalde omstandigheden legaal om zelf asbest te verwijderen, echter is dit niet altijd de verstandigste keuze. Als asbest tijdens het verwijderen beschadigd raakt dan komen er schadelijke asbestvezels vrij. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarom is het verstandig om het verwijderen van asbest over te laten aan een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Wij helpen je graag. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN