Wil je graag asbest laten verwijderen en ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Als professioneel asbestsaneringsbedrijf kunnen wij als geen ander inschatten wat het verwijderen van asbest ongeveer kost.

Op deze pagina lees je meer over de kosten die je kunt verwachten bij het laten verwijderen van asbest. Echter is elke klus anders en kunnen de kosten enorm verschillen. Als je de exacte kosten wilt weten kan je het beste geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wat kost asbest verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van asbest kunnen enorm verschillen. De kosten worden dan ook bepaald door een aantal belangrijke factoren, zoals bijvoorbeeld de inventarisatie, het materiaal en het afvoeren van het asbesthoudende afval. Lees hieronder meer over de verschillende factoren die invloed hebben op de totaalkosten voor de asbestsanering.

1. Asbestinventarisatie

Asbest laten verwijderen begint bij een asbestinventarisatie. Zonder dit onderzoek mag er geen asbestsanering plaatsvinden. Er zijn drie verschillende asbestonderzoeken: type 0, type A en type B. De kosten per onderzoek verschillen enorm. Na de inventarisatie ontvang je een asbestinventarisatierapport. Als deze is ontvangen mag er begonnen worden met het verwijderen van asbest. Lees hieronder meer informatie over de verschillende asbestonderzoeken.

Type 0 (€100-200): bij dit onderzoek wordt er visueel beoordeeld of er waarneembaar asbestverdachte materialen aanwezig zijn.
Type A (€300-400): bij het Type-A asbestonderzoek wordt er een inspectie gedaan naar de aanwezigheid van direct waarneembare asbesthoudende materialen.
Type B (€650-1500): dit onderzoek moet worden uitgevoerd wanneer tijdens een Type-A onderzoek een vermoeden is dat er niet waarneembaar asbest aanwezig is.

2. Locatie van de asbest

De kosten voor asbest verwijderen zijn erg afhankelijk van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest in de vloer of in de muren van je huis verwerkt? Dan kost dit duurder dan het het verwijderen van asbesthoudende golfplaten. Het verwijderen van asbest in muren of vloeren is veel lastiger dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten, waardoor de kosten ook oplopen.

3. Asbest afvoeren

Na het verwijderen van de asbesthoudende materialen moet dit ook nog afgevoerd worden. Als asbestsaneringsbedrijf nemen wij dit graag voor je uit handen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Echter verschilt de prijs voor het storten van asbesthoudende materialen per gemeente.

Offerte asbestverwijdering aanvragen

Als asbestsaneringsbedrijf helpen wij je graag bij het verwijderen van asbest. Gaertner Milieutechniek, gevestigd in Nijmegen, heeft jarenlange ervaring op het gebied van asbestsanering. Benieuwd wat de kosten zijn die je kunt verwachten voor het verwijderen van asbest? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan of bel gerust naar 06-18853892 voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN